måndag 5 november 2007

Allahelgona

Helgen har tillbringats med kalas. Fredagen med att handla och städa inför kalas, lördagen med att laga mat och ha just kalas, söndagen med att diska, ha mer kalas och diska igen.

I love it!

Jag och J har skapat en egen traditionell familjefest som infaller på Alla helgons dag varje år. Hela vår stora familj (16 stycken) kommer hit till oss för festmiddag. Varje år har vi efter maten, när mörkret faller på, promenerat ner till den stora kyrkogården vi bor granne med och tittat på alla ljus som brinner. Kyrkogården är smockfull med folk som minns sina döda. Kyrkan bjuder på kaffe och bulle och stämningen är trots höstkylan varm och glödande. Förstår inte varför media bestämt sig för att svenskarna står helt utan traditioner på Alla helgons dag och därför står helt försvarslösa inför Halloweenspektaklet. Den stora mängden människor på svenska kyrkogårdar på Alla helgons dag talar för sig själv.

Som vanligt är det jätteroligt med festen och jag och J är så nöjda. Dagen efter gjorde vi kalas igen, eftersom vi hade kopiösa mängder mat och dryck över. Alltså tillbringade vi en härlig söndag med middag för Li, S, E, D, Elliot och JD.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni ska veta att vi som blir bjudna på kalas hos Er verkligen uppskattar vad Ni gör! Hjärtligt tack för senast!
Puss på Er från Mamma och Pappa på västkusten!

Anonym sa...

Haha! Scrubs, I get it!