torsdag 18 oktober 2007

Diabetes

Tillbaka i min lilla cell till korridorsrum utsocknes. Vita väggar, kontorsgardiner, ekande tomt. Placeringen här är riktigt bra, tom internmedicin kan vara roligt (då och då...), men det är riktigt, riktigt trist att inte vara hemma. Min säng, mitt kök, min soffa, min dator, min tv, min man. Mitt hem.

Har kommit fram till en sak. Jag vill inte ha diabetes. Fy, vad värdelöst att få diabetes! Alla dessa komplikationer! Sockersjuka låter så harmlöst, men det är det verkligen inte. Det visste jag väl redan innan att det inte var, men nu ser jag människor med diabeteskomplikationer varje dag. Njursvikt. Underbensprotes. Mäta blodsockret 7 ggr om dagen heeeeela graviditeten. För att bara nämna några.

Så, nu får det bli ändring på mig. Ner i vikt med dig, ditt feta stycke!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fast det är int sååååå farligt. I promise :)

Love AK

Fru K sa...

AK: Nej, det är helt klart inte så farligt för vissa. Speciellt inte för sådana som är duktiga på att sköta sin diabetes. Vad jag menar är att diabetes faktiskt är en allvarlig sjukdom, till skillnad från vad de flesta verkar tro.

Ska för övrigt bli grymt kul med tanthelg! Jag längtar redan.

Kram

Anonym sa...

Det har du helt klart rätt i. Antar att det är dem du kommer i kontakt med också (de som råkar ut för diverse komplikationer och har det lite jävligt). Jag tror jag förtränger lite av allt det hemska som kan hända (annars blir man nog knäpp)
Förtränga det hemska och sköta sig = den ultimata diabetiken ;)

Ses om mindre än en månad - jippi! Kram!

Anonym sa...

Det är nyttigt att gå ner i vikt för att undvika flera sjukdomar men man får inte späka sig - själen måste ju få sitt!

Anonym sa...

"Nej, Karin. JONAS är inte tjock!"

Anonym sa...

qgfw sizhw porn hub jhnxce k ag s rkc