måndag 10 november 2008

Öppna spisen

I vår nya lägenhet finns det en jättefin öppen spis, som vi hittills inte har kommit oss för att prova. Vi har fått fin torr ved av pappa, och har egentligen inte haft någon ursäkt för att inte elda. Man kan inte skylla på för liten erfarenhet, både jag och J är uppvuxna i hus som värms upp via vedeldning, och även om varken jag eller J har tillhört de familjemedlemmar som eldar mest vet vi hur man gör. 
Kan man tycka. 
Igår eldade vi, staplade fint, stoppade in lagom med tidningspapper, satte på röksugen för fullt och... det rök in. Inga stora mängder, alls, men tillräckligt för att fylla halva lägenheten med rök. Samtidigt började det regna, så jag tänkte genast att vi är idioter som försöker tända i en kall skorsten samtidigt som det regnar. (För er som inte vet är det ett säkert sätt att få det att ryka in!)
Nåväl, vi har vädrat, och det luktar inte så jättefarligt, mest som om någon har stekt bacon utan fläkten på, men... 
KW var här idag, och sa på skoj: "Ni öppnade väl spjället?!?" Ehh... Nej, det gjorde ingen av oss. Skälet till det är att vi har hängt den rosa Dolly Parton-hatten på spjället och därför inte såg det. 
Smart. Really, really smart. 

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Hihihihi!

Anonym sa...

Ha Ha :)

/AK

Fru K sa...

Både jag och J mår dåligt av vilka idioter vi är... Och det luktar fortfarande rök när man kommer hem! :)