måndag 13 augusti 2007

Födelsedagar

Idag fyller mamma år och igår fyllde G år. GRATTIS! Vi firade det genom att mamma, pappa, G och JK kom hit till mig och J igår och åt middag. Den ursprungliga planen var att mamma skulle bjuda oss andra fem på restaurang, men det var inte så lätt här i vår stad. Inga hyfsade restauranger hade öppet för söndagsmiddag, och kebab var inte riktigt vad vi hade spetsat in oss på.

Så, på morgonen bytte jag och J strategi - vi bjöd på födelsedagsmiddag istället. Och vi är så grymt nöjda med oss själva. J gick och köpte grädde, fläskfilé och sallad på vår lilla Coop-butik runt hörnet (hörnen, för att vara ärlig) och sedan kunde vi göra en riktigt fin middag på det vi hade hemma och det de andra hade med sig. Pappa hade tagit upp potatis, mamma hade med sig en lingonparfait hon hade gjort (som visade sig vara gjord på alla bär utom just lingon) och G hade med sig kantareller. Av detta (och lite fusk, eftersom tårtan redan var planerad att göras här hos oss) blev det:

Parmesansnurror, crostini med Boursin-ost och grissini

Helstekt fläskfilé med kokt potatis, viltsås (som man gör med massa vin, enbär och svartvinbärsgelé), kokt sparris, smörstekta kantareller, grönsallad och min alldeles egna röda vinbärsgelé med chili

Parfait på hallon, blåbär, röda och svarta vinbär

Kaffe och tårta (marängbottnar med citronkräm och garnerad med grädde och choklad)


Allt detta serverat på vår bröllopsservis med valfri dryck till (vi kunde erbjuda lättöl, folköl, starköl, vin, kolsyrat vatten (Soda Stream, I love it) och jordgubbssaft).

Jag och J tillbringade kvällen med att dricka upp det överblivna vinet och berömma oss själva för hur duktiga vi är.

Jag älskar att vi kan trolla fram värsta middagen med bara en timmes varsel. Skåpen och kylskåpen är rätt fulla, och det är så det ska vara. Jag skulle väl inte vara en riktig husmor annars?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack snälla för den goda maten och det mycket trevliga sällskapet! KRAM

Fru K sa...

jk: Varsågod! Det var jättetrevligt att ni kom hit! Kom gärna hit oftare! Kram

Anonym sa...

Hjärtligt tack säger det stora födelsedagsbarnet och tillika stolta mamman! Verkligen gott och flott! Puss!

Anonym sa...

Ja, tack så jättemycket! Det var fantastiskt!